Camping in Brabant

Weekendje weg, waar gaan we heen?

Wij, Nederlanders mogen graag vaak op vakantie gaan. Soms wel tot vijf keer per jaar of elke schoolvakantie er even tussenuit als gezin. Lekker een lang weekendje of gewoon een hele week. Liefst niet te ver, te duur en te lang, maar wel lekker makkelijk. Dan denken wij al snel aan een vakantiehuisje! Tegenwoordig werken beide ouders en is het als vader en moeder met kinderen vaak wel even lekker om de thuisbasis te verlaten. Om je een beetje te helpen waar je volgende vakantiehuis vakantie heen gaat. We blijven wel lekker in Nederland, zodat de kinderen niet uren in de auto hoeven door te brengen. Worden ze vaker niet vrolijker van en is de kans kleiner dat de vraag; “zijn we er al” voorbij komt. Dus, waar in Nederland kunnen we ons weekendje spenderen?

De Achterhoek

Om helemaal tot rust te komen in een omgeving waar de massa’s niet op afkomen, zit je fantastisch mooi in een vakantiehuis in de Gelderse Achterhoek. Een ideale bestemming waar heel veel te beleven is. Bekende plaatsen in de hoek zijn toch wel Doetinchem, Winterswijk, Lochem, Aalten en Groenlo. Vakantiegangers die de Achterhoek willen bezoeken, komen met name af op het prachtige coulisse landschap en de vele kastelen en landgoederen die te vinden zijn in de regio. Daarnaast is er ook nog van alles te doen met de kids.

Wanneer gaan we?

De omgeving is in het voorjaar en najaar het mooist. In de lente bloeien de bloemetjes, laat de boom haar bladeren weer zien en nemen de temperaturen weer toe. Door de toenemende temperaturen kun je in Lochem een boottochtje doen langs kastelen richting bijvoorbeeld Zutphen met tussenstopjes bij cafeetjes aan het water. Maar ook het doen activiteiten in het bos, zoals lekker klimmen in klimbossen, mountainbiken of wat anders. Maar ook de herfst is zeer uitnodigend. Ondanks dat het weer minder zonnig en droog blijft, brengt de herfst prachtige scenerie met zich mee. Met het verkleuren van de bladeren, kleurrijke paddenstoelen en eekhoorntjes opzoek zijn naar voedsel, geeft het je boswandeling een extra dimensie. En natuurlijk het zoeken naar dennenappels, eikeltjes en kastjes. Kortom, ga voor een weekendje weg in de lente of herfst.

Wat is er te doen in de Achterhoek?

In de Achterhoek hoef je absoluut niet stil te zitten. Er is in de omgeving van alles te doen met, maar ook zonder kinderen. Hieronder hebben we een aantal to-do’s voor je opgesomd:

  • Klimmen in het klimbos van Ruurlo
  • Bezoek brengen aan kasteel Slangenburg in de buurt van Doetinchem
  • Voor de bierliefhebbers is er Brouwerij Brouwersnös. Volg rondleidingen en geniet van een heerlijke lunch met bier
  • Ook voor wijnliefhebbers is er Wijngaard Montferland voor een proeverij en rondleiding op een prachtige locatie
  • Dagje naar Duitsland om lekker te shoppen en te tanken (geintje)
  • Bezoek brengen aan de Hanzesteden Zutphen en Doesburg