2021 is voor Wandelvakanties

Met de nieuwe Corona voorschriften en een opmars in besmettingen kunnen we wel stellen dat het jaar erop zit als het gaat om vakanties. Net als eerder dit jaar, kunnen we nu weer kijken wat we gaan doen wanneer Covid-19 weer onder controle is. In 2020 trokken we al de natuur in en dat gaan we in 2021 nog meer doen. Volgepakte hotels zijn passé, de bossen en de bergen zijn helemaal in. Trek je wandelschoenen aan, dit is de top 3 wandelvakanties voor 2021!

1) Pieterpad

 

We beginnen voorzichtig. We hoeven het land helemaal niet uit voor een wandelvakantie. In het hoogste Noorden in Pieterburen begint de Pieterpad route. Een wandelpad dat het hele land doorkruist en eindigt bij de Sint Pietersberg. Het is mogelijk om de route in beide richtingen te lopen, en het hele jaar door. Het is goed bewegwijzerd en wordt over de hele lengte goed bediend door de trein en de bus en er is een groot aanbod aan overnachtingsmogelijkheden. In de zomer van 2020 kende het Pieterpad al een flinke stijging als het gaat om populariteit. In 2021 is het Pieterpad helemaal hot!

2) Tour du Mont Blanc

 

Iets verder van huis vinden we de Mont Blanc, de grootste berg van de Alpen. Rondom deze berg kun je de Tour du Mont Blanc wandelen. Van prachtige uitzichten op de bergen en besneeuwde toppen tot kleine en pittoreske dorpjes onderweg, de Tour du Mont Blanc (TMB) biedt je alles. Je start in Chamonix in Frankrijk, loopt vervolgens naar Italië en keert via Zwitserland weer terug in Frankrijk. De hele berg rond in maarliefst 9 etappes. Onderweg verblijf je in de meest gastvrije berghutten en dompel je je onder in de wondere wereld van de Alpen. 

 

3) Stubaier Höhenweg

Als je liever Duits dan Frans praat, dan kun je ook in Oostenrijk terecht. De Oostenrijkse Alpen staan al sinds jaar en dag bekend om de huttentochten. Huttentochten zijn net als de TMB tochten die je van hut naar hut laten wandelen. In de hutten ben je van alle gemakken voorzien en kun je altijd terecht voor een helles Bier. Zoek het in 2021 iets hogerop en doe de Stubaier Höhenweg, een van de mooiste huttentochten van Oostenrijk. Je kunt deze huttentocht in zijn volledigheid wandelen of je kunt het opsplitsen in kleinere brokjes. Dit maakt het ook geschikt voor gezinnen.