Vakantie Turkije? 3 Tips

Turkije is een prachtig land waar we dolgraag op strandvakantie naar gaan. Maar het land is ook prima geschikt om je te vermaken met de natuur en de rijke geschiedenis. Met deze drie tips kan je voorlopig vooruit. 

 

Alanya

Alanya is één van de bekendste vakantiebestemmingen in Turkije. De waanzinnige Turkse Riviéra is absoluut de moeite waard om een bezoekje te brengen. Er zijn veel bezienswaardigheden en je hebt er prachtige stranden en resorts. Bij Resorts Turkije heb je de mogelijkheid om een fijne vakantie in Alanya te boeken.

 

Cappadocië

Misschien wel één van de mooiste plekken die we in Turkije kunnen vinden, Cappadocië. Het is te herkennen van de vele foto’s die je voorbij ziet komen met de luchtballonnen. De omgeving is adembenemend en de uitzicht die de stad biedt is er één om nooit meer te vergeten. De plek is vooral bekend van de huizen die onder de grond te vinden zijn. Een ballonvaart over Cappadocië zou je zeker op je bucketlist moeten zitten. Ook kun je in het nationale park van de plek een vulkaan bezoeken, Erciyes genaamd. De vulkaan werkt niet meer dus je hoeft je geen zorgen te maken over een eventuele uitbarsting. 

Istanbul

Istanbul mag natuurlijk niet ontbreken in deze lijst. Het is een indrukwekkende stad die te vinden is in Turkije. Het is ook prima geschikt voor een korte stedentrip, zoals een weekend. Unieke van deze stad is dat verschillende groepen samenkomen. Je kunt je urenlang vermaken over de Grote Bazaar waar een groot aanbod van heerlijk eten te vinden is. Je kunt hier ook overnachten. Ook de Hagia Sophia, de bekendste moskee die Istanbul kent is een bezoekje waard. Het Topkapi Paleis biedt je een stukje geschiedenis. Naast dat het prachtig is kom je ook meer te weten over hoe de sultans vroeger leefde. Wil je liever een dag ontspannen, reis dan af naar het Suada Island. 

Marmaris

Marmaris kennen we vooral van de strandvakanties die de laatste jaren enorm populair is geworden. Maar ooit was Marmaris een rustig vissersdorpje met een stuk minder inwoners. De plaats kent een heleboel geschiedenis die je zeker eens moet gaan ontdekken. Bezoek bijvoorbeeld het Kasteel Marmaris die gebouwd is 1044 voor Christus. Als je boven op het kasteel staat heb je uitzicht op de prachtige wateren van de Turkse Riviera. Verder kun je ook het Marmaris Museum bezoeken waar je meer te weten komt over de Romeinse, Hellenistische en Byzantijnse tijd. Het nachtleven is ook prima. In Barstreet heb je meer dan honderd verschillende uitgaansmogelijkheden.