Wat kun je allemaal ondernemen tijdens een weekend Scheveningen?

Scheveningen mag zeker een hotspot in Nederland genoemd worden. Een weekend Scheveningen staat bol van de hippe restaurants, loungekussens om in weg te zinken en natuurlijk de boulevard. Wat kun je allemaal ondernemen tijdens een weekend Scheveningen? Lees snel verder voor het antwoord!

Geniet van een hapje en drankje in een strandpaviljoen

Als je op zoek bent naar een flinke dosis ‘zen’ tijdens een weekend Scheveningen, dan is het restaurant “1900 aan Zee” in de Keizerstraat een perfecte plek voor lunch, koffie of een snack. En wist je dat ze zelfs yogalessen organiseren op het strand? Het restaurant verwelkomt je met een glas bubbels en serveert onbeperkt thee van theehuis Ronnefeldt. Dit theehuis bestaat al sinds 1823 en serveert thee in luxe hotels over de hele wereld. Zorg ervoor dat je ten minste 24 uur van tevoren reserveert als u deze ervaring wilt boeken.

Met je voeten in het zand bij de beachbar

Met je voeten in het zand onder het genot van een glas wijn of een koud biertje: wat is er heerlijker dan dat? Het kan bij de restaurants op de boulevard van Scheveningen. Om het allemaal nog leuker te maken, zijn er ook restaurants op het strand zelf. Dan ervaar je pas echt het goede leven! Ook veel restaurants/beachclubs zijn tijdens een weekend Scheveningen de moeite waard vanwege hun fijne sfeer:

De Scheveningse vissersvrouw

Vlakbij The Fat Mermaid vind je een bijzonder standbeeld. Dit is een heerlijke plek om te ontspannen terwijl je wandelt naar de ‘Scheveningse Vissersvrouw. Het is zeker de moeite van het bekijken waard tijdens een weekend Scheveningen. Sinds 1982 tuurt deze dame de hele dag naar de zee. En wie neemt het haar kwalijk? Op het voetstuk van standbeeld staat bovendien een mooi gedicht.

Bewonder het Kurhaus tijdens een weekend Scheveningen

Toen in 1885 het populaire Kurhaus resort werd geopend, werd Scheveningen al snel de speelplek voor zowel de overvloedige als de gegoede klasse. Paardenkoetsen reden de mensen de zee in om zich te wassen. Het was een heel andere ervaring dan vandaag de dag. Dit prachtige hotel is in bedrijf sinds 1885. De meeste mensen vinden de grootte van de kamer en het uitzicht geweldig. Het uitzicht over de zee is het geld zeker waard! 

De naam Kurhaus

Het Grand Resort Amrath Kurhaus wordt in het Nederlands meestal gewoon Kurhaus resort genoemd. Andere mensen hebben het de naam Scheveningen resort gegeven, omdat het zo’n opvallend gebouw is, en zeker het beroemdste van de lokale strandhotels.

Tip: Panorama Mesdag Museum

Na een dagje flaneren op de boulevard Scheveningen heb je misschien zin in wat cultuur. In dat geval raden wij een bezoek aan het Panorama Mesdag Museum zeker aan. Het staat bekend om een indrukwekkend cirkelvormig 360 graden schilderij waar je naar blijft kijken. Het geeft je echt een goed beeld van vroegere tijden en hoe de Nederlanders destijds leefden. Inmiddels is duidelijk dat je tijdens een weekend Scheveningen zon, eten en cultuur prima met elkaar kunt combineren!