Tips voor het kopen van een skihelm

Er zijn veel verschillende skihelmen verkrijgbaar. Maar welke past nou het beste bij jou? Het is in iedereen geval belangrijk om een aantal zaken in acht te nemen voordat je de juiste aanschaft. Het kan namelijk cruciaal zijn als je ooit een ongeluk veroorzaakt tijdens het skiën of snowboarden. Een helm is geen overbodige luxe mocht het ooit voorkomen dat situaties onveilig worden. Voor zowel beginners als ervaren skiërs is er niks zo belangrijk als hun hoofd te beschermen.

Waar moet je op letten?

Naast dat de helm goed moet zitten voor je hoofd is het belangrijk dat je investeert in een helm die goed ventileert. Er is niks zo naar als jee plakkerig hoofde door het zweet dat je krijgt bij deze zware inspanningen. Zorg er dus voor dat je investeert in een goede helm waarbij dit niet het geval is.

Als je een flinke uitglijder maakt is van belang dat je helm deze klap goed opvangt. Een goede helm kan de kracht opvangen en vedelen over de helm. Veiligheid is natuurlijk de voornaamste reden waarom je een helm zou moeten kopen. Als je een skihelm koopt, zorg er dan ook voor dat deze goed zijn beoordeeld volgens de veiligheidsnormen.

Als laatste wil ik graag nog meegeven dat als je skihelm verouderd is of al een zware crash heeft moeten weerstaan, je een nieuwe zou moeten aanschaffen. Hierdoor weet je zeker dat je skihelm veilig is en werkt.