cochem

Wat te doen in het plaatsje Cochem

In het dal van Moezel bevindt zich de gezellige stad Cochem. Hier staat het beroemde kasteel die ver boven de stad reikt. In het centrum staan oude vakwerkhuizen en kan je een gezellig terrasje pakken. Cochem ligt vlakbij de grens waardoor het een prima bestemming is voor een dagje uit of weekendje weg. Veel Nederlanders en Belgen gaan hier dan ook vaak heen om te genieten van de prachtige natuur. Er bevinden zich veel schilderachtige stadjes langs de oevers. Cochem is een druk bezochte plaats in de Moezelvallei met leuke bezienswaardigheden. 

cochem

De bezienswaardigheden in Cochem

Met een riviercruise kom je langs alle plekken die je gezien moet hebben. Het kasteel zie je al van ver staan en is een indrukwekkend gebouw. Het oude marktplein staat vol met vakwerkhuizen wat een mooi plaatje oplevert. Een deel van de middeleeuwse stadsmuur staat nog overeind waaraan je kan zien hoe oud deze stad wel niet is. Neem een bezoekje aan de historische mosterdmolen en proef de lokale delicatessen. Met een stoeltjeslift kan je naar de bergtop Pinner-Kreuz, daar staat een 13e eeuwse burcht en je hebt een prachtig uitzicht over de omgeving.

cochem

Het centrum van Cochem

In het historische centrum van Cochem bevinden zich interessante attracties. Er zijn talloze souvenirwinkels die zich in de huisjes bevinden. Wat je zeker niet moet vergeten is de plaatselijke Moezelwijn proeven in één van de Weinstuben. Het stadhuis is in een mooie barokstijl gebouwd met een prachtige fontein genaamd Martins Brunnen. Daarnaast heb je de Sint-Martinuskerk met een torenspits in de vorm van een peer. Sommige delen stammen zelfs uit de 15de eeuw. Bij het marktplein kan je vele straatjes in lopen en kom je uit bij de Kapucijnenklooster wat nu een cultureel centrum is.