Wat irriteert luchtpassagiers het meest tijdens hun vliegvakantie?
Zonder twijfel leg je door de lucht het snelste lange afstanden af. Maar voelen reizigers zich te allen tijde ook comfortabel? Het is niet alleen de eeuwige woede van de rugleuning wat de reizigers irriteert, maar vooral ook de vervelende medepassagiers. Een van de grootste “angsten” van vliegtuigpassagiers is dat ze hopelijk niet een zwaarlijvig persoon naast zich hebben. Verder hebben we nog een paar ergernissen van een vliegreis op een rijtje gezet. Tip: kies altijd een luchthaven in de buurt om je reistijd te beperken.
De woede over de rugleuning
Wie kent het niet: Zodra de kruishoogte wordt bereikt, zet de voorligger meteen de rugleuning terug. En soms zelfs nog eerder. De vrij nauw bemeten ruimte krimpt plots tot een minimum. Zelfs als je geen lange benen hebt is dat geen pretje. Met een beetje geluk gaat dan ook de man achter je nog eens vol enthousiasme tegen de rugleuning aantrappen, de negatieve ervaring is perfect. Gemiddeld ergert zo’n 40 procent van de reizigers zich hieraan. Opvallend is wel dat vrouwen zich hier toch meer aan storen dan mannen.
Als de buurman niet fris ruikt
Ook ongewassen of sterk geparfumeerde passagiers maken geen vrienden aan boord. In elk geval hebben 22 procent van de luchtpassagiers problemen met hoe hun medereizigers ruiken. Ook willen veel mensen graag elleboog uitbreiding op de plaats van de middelste armsteun. Dit omdat veel mensen gewoonweg te veel armruimte in beslag nemen.
Het grove gedrag van de andere reizigers
Zo’n 18 procent van de luchtpassagiers konden het niet verkroppen hoe andere reizigers zich misdroegen. Vaak waren de andere reizigers erg luidruchtig, lieten vieze boeren of waren gewoonweg dronken. Ook hier viel het wel op dat het vooral vrouwen waren die zich sneller irriteren aan andere reizigers. Zo’n 24 procent van de vrouwen irriteren zich aan vervelend gedrag tegenover zo’n 12 procent van de mannen. Dat is toch 2 keer zoveel.
Waar gaat de handbagage heen?
17 procent van de reizigers nam het feit kwalijk dat na lange wachtrijen de handbagage niet langer kon worden ondergebracht in het bagagerek. Of dat hun luchtvaartmaatschappij zeer streng de regels hanteert. Vaak kan en/of mag de handbagage niet zelf worden meegenomen wat toch vaak als vervelende verrassing aankomt. Hier zie je toch wel dat mannen en vrouwen zich hier evenveel aan storen. Iedere luchtvaartmaatschappij heeft zijn eigen regels omtrent handbagage en ruimbagage. check voor je vliegreis daarom altijd de actuele regels op de site van de airline.
Hoesten, loopneus, heesheid
Bij vliegreizen zit je altijd vlak naast elkaar en kan het soms wat koud worden in het vliegtuig. Het kan dan voorkomen dat reizigers daarop beginnen te hoesten en een loopneus krijgen. Echter ziet 14 procent van de reizigers liever hun medereizigers al in quarantaine, omdat ze voortdurend niesden of hoestten zonder met haar hand over haar mond. Hier zie je dat 16 procent van de mannen tegenover 12 procent van de vrouwen zich hier aan ergerden.
Zweetvoeten en ongewenste flirten / praten
Wie ondanks zweetvoeten vliegt zonder schoenen of lijdt aan winderigheid zal weinig vrienden maken. Zo heeft 8 procent van de reizigers ooit last gehad van onaangename geuren van deze aard. Hier zie je dat beide seksen er evenveel last van hebben gehad. Boven de wolken blijkt er niet zoveel ongewenst geflirt te worden. Slechts 2 procent van de reizigers klaagt over onaangename ouvertures van passagiers. Noch vrouwen noch mannen zeggen veel last te hebben van ongewenste bewonderaars. Passagiers vertellen soms ongevraagd hun hele levensverhaal. Hiermee bederven ze van 8 procent van de reizigers hun vlucht. Mannen (10 procent) zijn iets sneller verveeld dan vrouwen (6 procent).