Tips voor een regenachtige dag op de Veluwe

De Veluwe is een van de mooiste plekken van ons land. Het natuurgebied strekt zich uit over bijna de gehele provincie Gelderland en is opgedeeld in een aantal verschillende natuurgebieden. Zo is er de Hoge Veluwe, de Veluwezoom en de Veluwe. Deze parken hebben allen hun eigen prachtige natuur en dieren. Het is de perfecte plek om een vakantie Veluwe te vieren. De Veluwe blijft immers Nederland, dus het kan een dag of twee regenen in de zomer. Wat kun je dan op de Veluwe doen?

Tip 1: Bioscoop in Apeldoorn

Een van de dingen die je kunt doen op een regenachtige dag is om naar de bioscoop in Apeldoorn te gaan. De bioscoop is natuurlijk altijd een enorm leuk uitje. Het is extra leuk om dit op een regenachtige dag in te plannen. Ga naar de bioscoop, kies jouw favoriete film uit, neem een bak popcorn of nachos mee en geniet van de film! Het is een leuke activiteit voor jong en oud. Er is namelijk iedere dag voor iedere leeftijd wel een geschikte film te vinden.

Tip 2: Sauna

Een andere tip is om een dag naar de sauna te gaan. Op meerdere plaatsen op de Veluwe zijn de heerlijkste sauna’s te vinden. De sauna is een ideale plek om eens heerlijk te kunnen ontspannen. De meeste sauna’s zijn volledig overdekt. Sommigen hebben een kleine buitenruimte waar je even kunt afkoelen van de warme sauna’s. Maak je geen zorgen, de meeste sauna’s hebben eens in de zoveel tijd een speciale badpakkendag waar je gewoon je zwemkleding aan kunt houden.