Waarom een stedentrip als vakantie? Wij zetten het op een rijtje!

Wanneer je op stedentrip gaat is het leuk om je vooraf goed voor te bereiden. De reis begint eigenlijk al bij de voorbereiding. Wat neem je mee op een reis, waar ga je precies heen, wat ga je allemaal doen? Online is er ontzettend veel te vinden over activiteiten in bepaalde steden. 

Wat neem je mee op een stedentrip?

Als er één ding is waar we een hekel aan hebben, dan is het zeker het slepen met onnodige dingen. Het zwaarste item in je koffer is ongetwijfeld je kleding. Hoeveel kleding je uiteindelijk mee wilt nemen hangt natuurlijk af van de reistijd en bestemming van je stad. Heb je dikke, warme kleding nodig of vooral luchtige zomerkleding? Wat is de temperatuur overdag en wat is de temperatuur 's nachts? Begin met de broek die je bij je wilt dragen, omdat deze het grootste deel van de ruimte in je handbagage in beslag neemt. Je hebt maar één broek in het vliegtuig, dus je hebt nog ruimte voor een extra paar. Je kunt deze broek gemakkelijk elke dag combineren met een ander schoon T-shirt. Je kunt natuurlijk ook een paar dagen een trui dragen, dus je hoeft er maar één of twee mee te nemen. Leg alles wat je wilt bij je op bed en probeer ze met elkaar te combineren. Als je een broek hebt die goed staat bij 3 overhemden, dan gaat je outfit minimaal 3 dagen mee.

Waar ga je heen?

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten steden waar je naartoe kan gaan! Het is maar net afhankelijk van wat je wilt doen en wat je wilt gaan bekijken. Kies je bijvoorbeeld het liefst voor een stad midden in de natuur en in een prachtig land waar je o.a. het Noorderlicht kan bewonderen? Ga dan voor een stedentrip Reykjavik. Ga je liever voor een wat meer zonnige vakantie? Dan is een stedentrip Praag erg geschikt! Er zijn natuurlijk ontzettend veel verschillende soorten steden in heel de wereld. Elk met zijn eigen geschiedenis, cultuur en mogelijkheden.

Waarom op vakantie gaan?

Natuurlijk kan de vakantie soms behoorlijk stressvol zijn, maar over het algemeen is het een tijd om je meer op jezelf en je welzijn te concentreren dan op je dagelijkse routine. Alles gaat tegenwoordig sneller, en we zitten soms uren achter elkaar, wat slecht is voor onze gezondheid. Vakanties doorbreken dat patroon. Tijdens de vakantie gaan mensen bijvoorbeeld meestal meer wandelen, ze kunnen meer slapen, Er zijn ook minder prikkels die een onmiddellijke reactie vereisen. Alle factoren die innerlijke rust bevorderen, zijn ook goed voor het lichaam. Vakanties zorgen voor de broodnodige ontspanning voor lichaam en geest, waardoor stress automatisch wordt verlaagd.