Tokyo

Tokyo opent je ogen

Er is geen plek op de wereld zoals Tokyo. Deze uitgestrekte metropool is een mix van moderne wolkenkrabbers en historische tempels. Je zult zowel ultieme meditatie als chaos vinden. Je vindt er restaurants met Michelinsterren naast automaten met verrassend lekker eten. Ook vindt je er eeuwenoude tradities zoals theeceremonies en sumoworstelen wat vlak bij de bijzondere tieners zit die de nieuwe Japanse popcultuur leven en ademen. Deze grote contrasten maken deze stad tot een unieke en opwindende plek die bezoekers van alle leeftijden, budgetten en interesses aantrekt. Met zoveel te doen in de hoofdstad van Japan, kan het plannen van je eerste reis naar deze gekke stad overweldigend zijn. Tokyo opent je ogen!

Tokyo

Bezienswaardigheden

Met zijn vele sushi restaurants, bijzondere wijken, prachtige architectuur, indrukwekkende tempels en individueel geklede Harajuku meisjes, is de hoofdstad van Japan de bestemming die je wilt bezoeken. Je vindt hier vele en hoge technologieën en tradities die hand in hand gaan. 

Hieronder zie je de meest bekendste bezienswaardigheden:

  • Tempels: Je hebt hier veel bijzondere tempels en er zijn er een paar die je graag wilt zien. Ten eerste de beroemde Senso-Ji tempel. Een tweede suggestie is het Meiji Shrine. Tot slot is het bijzonder om naar de Zōjō-tempel te gaan.
  • Harajuku: Hier kun je lekker shoppen.
  • Tokyo Tower: Het is de op één na hoogste toren van de stad.

Nikko

Hoewel de stad zelf best verbazingwekkend is, is het nog steeds een dagtrip vanuit de stad waard. Een dagtrip naar Nikko in het noorden is ook echt een aanrader. Hier vind je enkele van de belangrijkste en mooiste tempels van Japan. Het is ook de thuisbasis van de beroemde drie apen; Mizaru, Kikazaru en Iwazaru. Je kent ze wel; niets zien, niets horen, niets zeggen. Deze plek moet je bezoeken als je in Tokyo bent!