Kun je goedkope treinkaartjes goed gebruiken?

Snel en voordelig onderweg? Met goedkope treinkaartjes stap je op de dichtstbijzijnde trein en reis je eenvoudig naar je eindbestemming. Of je eindpunt nu in Nederland of in het buitenland is, met goedkope treinkaartjes op zak reis je de hele wereld over. 

 

Waarom kiezen voor de trein? 

Met goedkope treinkaartjes kun je gemakkelijk het hele land doorreizen. Ons treinverkeer bereikt vrijwel iedere plek waardoor jij binnen een paar uur bij je bestemming aankomt, zelfs al is het helemaal aan de andere kant van het land. Wat maakt de trein zo’n fijn vervoermiddel? Ten eerste is de trein milieuvriendelijk en stoot het vervoermiddel minder uitlaatgassen uit dan auto’s, vliegtuigen en de meeste bussen. Ook is de trein voordeliger dan bijvoorbeeld de fiets: als het hard regent kun jij lekker binnen zitten en ben je ook nog eens veel sneller op je bestemming. Daarnaast heb je in de trein ruimte om met anderen te praten of een serie te kijken op je telefoon, dit is natuurlijk niet nodig op de fiets. 

 

Bovendien is reizen met de trein heerlijk comfortabel. In de auto moet je altijd gefocust zijn op de weg en heb je geen tijd om van het uitzicht te genieten. Je bent alleen maar bezig met de auto’s om je heen en de volgende afslag die je moet nemen. Door goedkope treinkaartjes te kopen kun jij op een van de trein stoelen neerploffen en uit het raam kijken om de omgevingen eens goed te bekijken. Ook hoef je je geen zorgen te maken voor files, de trein raast er vandoor. 

 

Goedkope treinkaartjes of dure vliegtuigtickets?

 

Zelfs als je het buitenland wilt verkennen blijft de trein een van de beste opties. Vergeleken met het vliegtuig heeft de trein vele voordelen. Zo ben je bij vliegreizen veel tijd kwijt als je je uren van te voren al moet melden op het vliegveld. Met de trein is dat gedoe helemaal niet nodig, als je een paar minuten voor vertrek op het perron staat komt het goed. Daarnaast mag je veel meer bagage meenemen in de trein en heb je alles de hele rit bij je. Het zoeken van koffers bij het halen van de bestemming is dus totaal overbodig. Ook heb je in de trein veel beweegruimte en ben je vrij om rond te lopen om even de benen te strekken, wat een stuk lastiger gaat in het vliegtuig. Het levert dus veel meer comfort op. 

Lagere kosten voor je reis

Verder ben je veel minder geld kwijt aan goedkope treinkaartjes dan aan dure vliegtickets. Hier komen ook meer kosten bovenop als je bedenkt dat je moet betalen als je meer bagage wil meenemen het vliegtuig in. Ook moet je drinken en eten opnieuw kopen als je eenmaal aankoopt op bestemming. In de trein kun je allerlei lekkere snacks gewoon bij je houden. Daarbij is de trein veel milieuvriendelijker dan het vliegtuig!

 

Zoals je kunt zien heeft de trein vele voordelen, dus waarom koop je geen goedkope treinkaartjes en ga je de wereld ontdekken? Vanuit het treinraam vliegen de mooiste landschappen voorbij. Plan je reis op Treinreiziger.nl.