Het leukste dagje weg in Nederland

Wanneer je er een dagje op uit wilt zijn er veel mogelijkheden om te doen in ons land. Dagelijks bezoeken veel mensen een dierentuin, attractiepark of musea. In de zomer zien we veel mensen terug bij de stranden of meertjes. Ook zijn er elk weekend weer duizenden mensen die grote steden zoals Amsterdam bezoeken om lekker te gaan shoppen. Veel mensen kennen Holland boven Amsterdam echter niet. Toch is het hier leuker als je denkt.

Kom tot rust

Holland boven Amsterdam is een gebied boven de Randstad wat een stuk rustiger is als het stadsleven. Er zijn veel oude, gezellige dorpjes waar je mooie wandelingen kunt maken en lekker uit kan waaien. Een rustgevend dagje weg doe je dus in Noord-Holland.

Bezoek de stranden

Noord-Holland heeft drie kusten en is daarom ook echt omringt door water. Dit is ideaal voor mensen die een dagje naar het strand willen gaan om uit te waaien, maar ook voor mensen die de hele dag op het strand willen liggen of bij een strandtentje wat willen gaan drinken.

De vele haventjes

Naast de stranden zijn er ook veel kleine haventjes met de leukste terrastentjes te vinden in Noord-Holland. Voor de waterratten onder ons is het hier ook mogelijk om een bootje te huren. Je kan ervoor kiezen om de grotere wateren op te gaan, maar je kan het ook simpel en gezellig houden door een klein bootje te nemen en te dobberen tussen de kleine dorpjes door. Zo is er voor iedereen wat de doen in dit gebied.