Heb jij al eens gehoord van Glamping?

De frisse geur van de natuur, de warmte van een kampvuur, het fluiten van de vogels en het slapen onder de sterren: dat is waar het bij kamperen écht om gaat. Het draait om herinneringen creëren met geliefden en één worden met de natuur. Vandaar dat er zo wordt genoten van kamperen wereldwijd. Desalniettemin zitten er ook wat onprettigheden vast aan het idee van kamperen. De oncomfortabele tenten, de vervelende insecten en de slechte sanitaire voorzieningen maken het dat een kampeertrip vaak duurt voor slechts enkele dagen. Is glamping daar wellicht de oplossing voor?

Luxe in de natuur

Glamping is voor sommigen hét kamperen in een nieuw jasje. Het is heel eenvoudig gezegd: een combinatie van luxe en natuur. Vakantieparken en resorts bieden dergelijke verblijven aan in natuurgebieden om hun gasten te kunnen laten genieten van de wilde natuur. Glamping met Villatent zal uiteraard gemak met zich meebrengen. De tenten zijn professioneel opgemaakt en zien er dan ook op en top verzorgd uit. Ze gaan vaak samen met een zomerse hangmat op een mooie veranda. Een echt aangezicht dus. Dat blijkt ook uit de foto’s die worden gedeeld op Instagram.

Glamping hotspots

Deze relatief nieuwe wijze van accommodatie is inmiddels uitgegroeid tot een welbekend fenomeen en neemt een plek in op het wereldtoneel. Zo is het verblijven op een glamping o.a. mogelijk in de esthetische Sahara, in het avontuurlijke Tanzania en in het tropische Indonesië. Alhoewel kamperen in exotische natuuromgevingen vast en zeker leidt tot memorabele belevenissen, is de echte vraag of glamping ook mogelijk is in ons eigen land. Nederlanders staan immers bekend om hun passie voor kamperen. Velen trekken jaarlijks richting een kampeerplaats in eigen land om daar gezellig hun vakantie te spenderen. Glamping Nederland is dan ook een begrip geworden. Boekingssites staan er vol mee en er wordt veel over gepost op sociale media. Van de Waddeneilanden tot aan het zuidelijke Limburg: de provincies hebben massaal plek gemaakt voor de luxe accommodaties.