Haal wat kleur in huis met een vrolijk tafellinnen

Het is weer mooi weer en dat betekent dat we weer buiten kunnen zitten. Lekker zonnen, of een boekje lezen met wat hapjes en wat drinken erbij. Dat klinkt als de perfecte rustige zomerdag. Ook buiten eten kan weer met dit mooie weer, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Er kan zomaar een glaasje wijn of fris omvallen. Dan is het heel fijn om een goed tafellinnen te hebben. En met een mooi design kan je zelfs je tuin wat opvrolijken voor de zomer!

Verschillende soorten tafellinnen

Er zijn verschillende soorten tafellinnen. Zo heb je tafelkleden van katoen of juist van plastic. Deze zijn echter niet altijd even handig. Katoen kan je niet makkelijk afdoen en plastic kan er heel erg glanzend uitzien. Een gecoat tafellinnen is dan ook de perfecte oplossing. Deze bestaat uit een geweven stof met een dun laagje coating eroverheen. Dit laagje is gemaakt van acryl en is helemaal transparant. Je kan dus blijven genieten van de zomerse kleuren van het tafellinnen. Doordat de coating is gemaakt van acryl, is het van goede kwaliteit en zeer gebruiksvriendelijk.

Makkelijk schoon te maken

Op en tafelkleed zullen wel wat vlekken komen. Dit kan van een glaasje fris komen dat is omgevallen, of van een klodder ketchup die van de frietjes is afgevallen. Gelukkig kan je een gecoat tafellinnen erg makkelijk weer schoon maken. Je kan sopje maken van warm water en wat milde zeep en met een poetsdoekje het kleed afdoen. Als je alles netjes afgedaan hebt, kan je met een doek het kleed weer droogmaken. Als het doek om welke reden dan ook echt heel vies is geworden, kan je het ook wassen. Zorg er wel voor dat je dit niet te vaak doet, aangezien de coating dan kan slijten.

Een tafelkleed helemaal op maat

Als je een ronde, ovale of hele grote tafel hebt, kan het soms lastig zijn om een goed passend tafelkleed te vinden. Dan is een tafelkleed op maat de perfecte oplossing. Je kan dan zelf de afmetingen bepalen, waardoor het kleed perfect op je tafel zal passen. Afhankelijk van je stofkeuze heb je wel te maken met een maximale breedte. Deze zal 155 of 175 cm zijn. Je kan ook uit alle patronen en kleuren kiezen, zodat je altijd een stof kan vinden die helemaal bij jou en jouw smaak past.