Aankoopmakelaar Spanje

Aankoopmakelaar Spanje

Maak je droom waar en koop een Spaans vakantiehuis!

Op vakantie gaan is ontegenzeglijk een van de belangrijkste hobby’s onder Nederlanders. Sommige mensen gaan daarbij het liefst steeds naar een andere plek op vakantie, terwijl anderen juist wat meer honkvast zijn en daarmee kiezen voor de zekerheid van een bewezen fijne vakantiebestemming. Mensen die tot de laatste categorie behoren overwegen niet zelden een eigen vakantiewoning aan te schaffen. Dit natuurlijk in de hoop dat dit na verloop van tijd goedkoper zal uitpakken dan telkens voor een bepaalde periode een accommodatie te huren. Een ander voordeel van een eigen vakantiehuis is dat je dit volledig naar eigen smaak kunt inrichten, zodat je je hier ook werkelijk thuis voelt. Het land waar dit soort tweede woningen voor Europeanen al jarenlang in trek zijn is uiteraard Spanje. Een aankoopmakelaar in Spanje inzetten om een transactie rond te krijgen is trouwens wel aan te raden. Lees hieronder waarom. 

Waarom een aankoopmakelaar inzetten?

Als je de Spaanse woningmarkt betreedt met als doel een vakantiehuisje te bemachtigen, doe dit dan zeker met hulp van een aankoopmakelaar. Om de volgende redenen is dit aan te bevelen:

Aankoopmakelaar Spanje

• De aankoopmakelaar vervult een bemiddelende functie, zeker als deze perfect Nederlands en Spaans spreekt.

• Een aankoopmakelaar ter plaatse neemt je de juridische rompslomp uit handen, want deze is op de hoogte van alle noodzakelijke kennis.

• Aankoopmakelaars weten als geen ander de prijs te drukken tijdens onderhandelingen. Vaak weten ze namelijk verborgen gebreken aan een huis te maskeren.

Wat je moet weten over Spaanse hypotheken en eigen geld

Als je als Nederlander een tweede huis in Spanje koopt, dan lukt dit uiteraard niet zonder genoeg financiële middelen. Goed om te weten is echter dat je een deel daarvan direct ‘op tafel’ moet kunnen leggen. Buitenlanders die in Spanje een huis kopen kunnen namelijk maar 70 procent van het hypotheekbedrag geleend krijgen.