Laat RVS beitsen door een specialist.

Als u RVS wilt beitsen dan heeft u daarvoor een speciaal beitsmiddel nodig waarmee u het roestvast staal kunt behandelen. Dit beitsmiddel moet ten allen tijde uit salpeterzuur en waterstoffluoride bestaan.
RVS wordt als het geknipt of gelast wordt altijd beschadigd en de oxide laag wordt aangetast. Maar ook vervuiling van buitenaf beschadigd de oxide laag van het RVS.
Deze oxide laag kan hersteld worden door het te behandelen met salpeterzuur en waterstoffluoride. Daarna moet het RVS grondig gereinigd worden onder hoge druk.

Manieren van RVS beitsen
Het beitsen van RVS is een niet milieuvriendelijke klus en wordt daarom ook meestal uitgevoerd door speciale bedrijven, deze houden zich aan de ICCP richtlijnen op het gebied van milieu en ze beschikken over de nodige apparatuur om RVS te beitsen.
Er bestaan drie manieren om RVS te beitsen, dompelen, circuleren en sproeien. Sproeien wordt alleen uitgevoerd als onderdompelen in een dompelbad of circuleren niet mogelijk is, omdat het object te groot of te complex is. rvs beitsen

Heeft u een object van RVS dat gebeitst dient te worden, dan kunt u eenvoudig online of telefonisch een afspraak maken.