reizen

Zonvakantie oktober Spanje

Ik kan zo enorm genieten van het geluid van de zee, de geur van de zee en warme zonnestralen. Daarnaast hou ik ook nog enorm van lekker eten (zoals paella of vis) en een lekkere sangria gaat er ook zeker wel in. En als de prijzen dan ook nog normaal zijn (ik blijf toch een Nederlander die niet te veel wil betalen), dan is mijn vakantie compleet. Dit alles vind ik in Spanje en daarom is dit dus, voor mij, de perfecte plaats om vakantie te vieren.

Lekker genieten op vakantie

Zonvakantie oktober

Ik ga niet alleen in de zomer naar dit geweldige land. Ook in het voorjaar en najaar kan jij mij hier vinden. Als het even kan, ga ik ook nog in de winter. Ik heb namelijk last van reuma en als het in Nederland kouder wordt, heb ik meer last. Als ik de warmte van de zon op mijn huid voel, dan heb ik al snel minder pijn. Dat is iets wat ik natuurlijk heel erg fijn vind. Ik zit er zelfs over na te denken om te gaan overwinteren in dit geweldige land.

Huizen vinden

Op Lacasita.com hebben ze verschillende huizen en appartementen die je voor korte of langere tijd kunt huren. Ik heb dit al diverse keren gedaan en dit is mij altijd goed bevallen. Ik ga niet steeds naar dezelfde plaats. Ik vind het namelijk leuk om verschillende plaatsen te bezoeken en dat kan op deze manier heel goed. Dus waar je ook een zonvakantie wilt gaan vieren, via hen kan je een geschikt appartement of huis huren.

reizen

Torremolinos

Mijn favoriete plaats is Torremolinos. Ik vind het ideaal dat de afstand van het vliegveld (Malaga) tot Torremolinos zo kort is. Zodra ik het vliegveld uitloop, kan ik gelijk een van de vele taxi’s nemen. Dat is hier erg goed geregeld en gaat dus erg snel. De taxirit naar het appartement of huis duurt niet lang en is daardoor ook absoluut betaalbaar. Als ik mijn spullen uitgepakt heb, ga ik altijd als eerste naar de zee. Ik vind het heerlijk om even door de branding te lopen met mijn blote voeten en dan ondertussen naar de mooie en gezellige boulevard te kijken met daarachter de vele hotels. Dit geeft mij echt een vakantiegevoel. Op de boulevard zijn tal van restaurantjes en winkeltjes te vinden. Bij de restaurantjes kan je elk moment van de dag eten. In het hoogseizoen is er ’s avonds ook van alles te doen op de boulevard. Ik koop daar dan regelmatig een voetbaltenue voor mijn kleinkind. Ik maak hem daar altijd blij mee! Ook het winkelcentrum van Torremolinos bezoek ik graag. Ik ga dan met de lift de berg op en dan loop ik op mijn gemak naar beneden. Maar voordat ik dat doe, kijk ik altijd eerst even naar het prachtige uitzicht over de zee. De winkelstraat zigzagt met trappen naar beneden. Hier zijn tal van winkeltjes en ook restaurantjes te vinden. Torremolinos is dus echt mijn favoriete plaats. Hier zou ik dan ook wel willen overwinteren. Het is daar niet alleen prachtig, maar ook de temperatuur is daar het hele jaar goed voor mijn reuma.